Voedingsbeleid

De Boefjes zorgt voor:

  • warm eten: (deels) biologische maaltijden
  • fruit:  standaard appel, banaan, peer en kiwi aangevuld met seizoensfruit
  • melkproducten: biologische halfvolle melk en yoghurt
  • brood: volkoren brood
  • broodbeleg: roomkaas, vegetarische smeerworst en hummus
  • pindakaas en voor de oudste kinderen chocopasta.
  • drinken: thee en water
  • tussendoortje: soepstengels, volkoren koekjes en maiswafels

Als uw kind een van deze voedingsmiddelen niet mag hebben i.v.m. bijvoorbeeld een allergie of dieet verzoeken wij u dit aan de pedagogisch medewerkers door te geven. In dat geval zullen wij u vragen eigen voeding mee te nemen; bijv. soja melk, lactosevrij melk/yoghurt enz..

Flessenvoeding (standaard nr 1 + 2) wordt door De Boefjes verstrekt. Mocht uw kind een ander variant flessenvoeding krijgen en wilt u graag dat wij dat ook gebruiken zullen wij u vragen dit zelf mee te nemen.

Warm eten

Kinderen op De Boefjes krijgen dagelijks een warme maaltijd. Deze maaltijden worden samengesteld volgens de richtlijnen van ons voedingshygiëne protocol. De maaltijden bestaan uit aardappelen, groente, vlees, vissticks, volkorenpasta, biologische couscous, zilvervliesrijst en peulvruchten. Regelmatig gebruiken we biologische producten. Wij vinden het belangrijk dat de warme maaltijd leuk en uitdagend is. We proberen door een gevarieerd aanbod de kinderen verschillende smaken te laten ontdekken. Ze leren de verschillende groente kennen en door het groepsproces zullen kinderen makkelijker gaan eten. Vanaf 1 jaar mogen de kinderen met de pot mee eten. Er wordt niet te vroeg met hard eten gestart. Voor de jongere kinderen die nog niet zo goed stukjes kunnen eten, pureren we het eten.

Twee dagen in de week bereiden we een vegetarische maaltijd. We rouleren deze dagen zodat er elke week op een andere dag vegetarisch wordt gegeten.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

We leiden je graag rond! Plan hier een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging.

Plan een bezichtiging